tisdag 16 mars 2010

Temadagar

Igår tog jag och Sophie en tur till Uppsala för att käka middag med Sandra, Jessica och Iggis mycket trevligt och gott! Vegetarisk wok och blåbärspaj med vaniljgklass till efterrätt, MUMS.

Vi började prata om när det är våffeldagen, 25 mars, så vi googlade och då hittade vi den bästa sajten. Nämligen temadagar.se om man där går in på "kalender 2010" så är alla speciella dagar under 2010 listade och det var en temadag nästan varje dag, helt sjukt kul. Alla känner ju till "Fettisdagen", "Kanelbullensdag" och "FN-dagen" man kanske inte vet vilket datum de är men man vet att de finns.

Men kände ni till "Handduksdagen", "Skolmjölkens dag", "Grannens dag" eller "Porlinets dag". Det finns så mycekt roliga dagar på den här hemsidan, tyvärr kan man inte läsa vad alla dagar innebär eller hur man ska fira dem men några hade en förklaring. Till exempel "Handduksdagen": firas i författaren Douglas Adams minne och för att fira honom ska man bära runt på en handduk hela dagen.

Den 6 juni var bäst på teman, nämligen 4 stycken. Det är inte bara "Sveriges nationaldag" ni ska fira den 6 juni utan även "Fruktens dag", "Dagen-D" och "Färskpotatisens dag". Kul va!

På min födelsedag, 11 april, är det "Internationella Parkinsondagen". Det visste jag inte innan.

Även en bra sida om man är osäker när det är "Midsommarafton" i år, 25 juni, eller Mors/Fars dag, 30 maj/14 november.

Mycket kul hemsida. Man kan även komma med egna förslag om temadagar. Vad skulle ni vilja ha för temadag och hur skulle man fira den? Igår hittade vi på "Kramens dag" och då skulle man förstås kramas men sen såg vi att den dagen redan fanns, 21 janurai.

Inga kommentarer: