torsdag 18 mars 2010

Vår

Det är så skönt att kunna gå i tygskor utan att bli blöt nu, fast de är ju skithala på blankisen men det är det värt att slippa de gamla vinterskorna. Mina som dessutom sulan har släppt i klacken på, så det glappar hela tiden när man går, väldigt störande.

Convers på gruset, hade mina första gången i helgen. Snart kanske man kan ha vita skor också.

onsdag 17 mars 2010

Soppan

Åh, Sophie har varit hemma från Luleå nu i några dagar, så kul! Vi har busat en hel del men det var synd att jag har jobbat varje dag sen hon kom till Stockholm så vi har inte kunnat festa någonting, lite tråkigt men inte någon katastrof. Skönt på ett sätt att bara hänga och snacka igenom massor sllt som behöver nämnas.

Hennes familjs ska sälja villans å vi renade ur hennes garderob och det var inte ett skämt va mycekt SKIT hon hade kvar! Miljoner tjocktröjor och hoodies, 40 000 par jeans som nästan alla var trasiga, partylinnen som var inne i början på 2000-talet, slitna gratis t-shirts och mycekt mycket mer. 4 sopsäckar med kläder som ska ut blev det totalt. Helt sjukt. Sophie har nog aldrig rensat tidigare och hon är så dålig på att slänga. Hon plockade och jag satt bara i sängen som en vakt och sa "ja" eller "NEJ". Mot slutet behövde jag bara titta strängt mot henne så åkte plagget i sopsäcken. Tillslut slängde hon grejer het självmant och ibland t.o.m. utan att titta på det.
Great success!

White trash hip-hoper, en av många tjocktröjor.
Snyggaste outfiten i garderoben: glitter utsmyckat halterneck linne, typ gothare kjol och RÖDA pumps. Classy!

I lördags åt vi hemmagjord sushi, SÅÅÅ gott!!

"E"

Igår rakade jag ett "E" på Manges håriga ben, hahaha! Skitkul. Syns inte jättetydligt men det är där på vaden.

Scarred for life?

tisdag 16 mars 2010

Temadagar

Igår tog jag och Sophie en tur till Uppsala för att käka middag med Sandra, Jessica och Iggis mycket trevligt och gott! Vegetarisk wok och blåbärspaj med vaniljgklass till efterrätt, MUMS.

Vi började prata om när det är våffeldagen, 25 mars, så vi googlade och då hittade vi den bästa sajten. Nämligen temadagar.se om man där går in på "kalender 2010" så är alla speciella dagar under 2010 listade och det var en temadag nästan varje dag, helt sjukt kul. Alla känner ju till "Fettisdagen", "Kanelbullensdag" och "FN-dagen" man kanske inte vet vilket datum de är men man vet att de finns.

Men kände ni till "Handduksdagen", "Skolmjölkens dag", "Grannens dag" eller "Porlinets dag". Det finns så mycekt roliga dagar på den här hemsidan, tyvärr kan man inte läsa vad alla dagar innebär eller hur man ska fira dem men några hade en förklaring. Till exempel "Handduksdagen": firas i författaren Douglas Adams minne och för att fira honom ska man bära runt på en handduk hela dagen.

Den 6 juni var bäst på teman, nämligen 4 stycken. Det är inte bara "Sveriges nationaldag" ni ska fira den 6 juni utan även "Fruktens dag", "Dagen-D" och "Färskpotatisens dag". Kul va!

På min födelsedag, 11 april, är det "Internationella Parkinsondagen". Det visste jag inte innan.

Även en bra sida om man är osäker när det är "Midsommarafton" i år, 25 juni, eller Mors/Fars dag, 30 maj/14 november.

Mycket kul hemsida. Man kan även komma med egna förslag om temadagar. Vad skulle ni vilja ha för temadag och hur skulle man fira den? Igår hittade vi på "Kramens dag" och då skulle man förstås kramas men sen såg vi att den dagen redan fanns, 21 janurai.

söndag 14 mars 2010

Kan den här tjejen gör något fel?

Det finns så mycket bra och konstigt med den här videon att jag orkar inte ens formulera en mening. Men ni måste se den, dock cirka 10 minuter lång. Directed by Jonas Åkerlund, det kunde man väl ge sig fan på.



Mycket underhållande musikvideo, kan skippa de första 2 minuterna men men, låten är grym! Här hör man låten bättre när den inte är styckad av musikvideon:

lördag 13 mars 2010

Jobbhelg

Vilken jävla skithelg att jobba! Jag jobbar var tredje helg och just den helgen som jag jobbar så händer allt: Sophie kommer hem från Luleå för första och enda gången den här våren, Sandra kommer hem från Uppsala, födelsedagsfest ikväll på Medborgarplatsen, Sandra ville pimpla lite vin igår när vi hängde men jag körde så det gick inte och igår när Mange var ute så drog de vidare från Debaser och var ute till 4 och det har ju aldrig hänt förut. Jaja, jag får ligga hemma själv och vara nykter och tråkig.

Jag får umgås mer dagtid och det är ju trevligt. Idag ska vi baka något med Oreos, vet inte vad. Det är Sandra och Sophie som ahr hittat på. Ska försöka få med mig Mange också, haha, så ska han få hjälpa till och baka lite istället för att ligga i sängen hela eftermiddagen.

Imorse när jag gick så låg han utan täcke så jag drog upp det över honom och då hamnade det över hans ansikte såg man bara såg från ögonbrynen och upp. Det såg ut som han låg och gömde sig, haha skiiitgulligt. Men han låg ju egentligen bara medvetslös och snarkade, men det var sött.

Är det sol idag? Längtar ut ur studion.

lördag 6 mars 2010

Lördagsmys

Idag är det mycket lugnt och chill, vi sitter på balkongen i solen och har precis öppnat första ölen. Trevligt! Jag har bokfört lite för februari och betalat in 2009 års restskatt. Känns bra, men jävlar vad jag tjänar mindre i år än förra, måste nog justera preliminärskatten en aning. Jobbigt.

Imorse åt jag och Mange nybakade scones i sängen och hade jättemysigt. Men det blev också jättesmuligt.


















Mums!

Ikväll blir det inflyttnignsfest hos Iggis, i Hägersten tror jag. Hoppas Jessica är där så jag iaf känner en tjej.

(I torsdags var det INTE chill! Helvete vad jag mådde dåligt. Var tvungen att skicka ut Tina från toaletten när hon städade för jag behövde kräkas. MYCEKT pinsamt! Men det var kul på klubben iaf.)

onsdag 3 mars 2010

Tightnight!

WOOOHOO!

Ikväll/natt är det Spyan som gäller, jag och Fanny drar dit efter mitt jobb och dansar fötterna av oss. Massa mojito också. Och några Fisherman.








Haha, fan vilken egobild Fanny syns ju knappt. Hittde ingen annan bra när jag är här på jobbet.

Imorgon blir det bakis dag, synd att städerskan ska komma och man msåte kliva upp typ vid 13!

tisdag 2 mars 2010

Ni kan kalla mig Hjälten

Nu såg jag att det som hände mig imorse nu ligger uppe på Aftonbladet.
Dagens goda gärning, check!


Mannen som stoppade mig på gatan och som jag hjälpte ringa polisen som ni kan läsa om i det förra inlägget.

Polisen

Idag hände det sjukaste! Jag var på väg till jobbet i bilen, klockan var väl kanske 03.25, så precis utanför Vanadisbergets återvinningscentral så sprang det ut en kille mitt i gatan med händerna över huvudet och försökte stoppa mig. Det var ju snorhalt så jag gled omkring lite och körde nästan på honom innan jag fick stopp på bilen och körde in vid vägkanten.

Något var verkligen fel för han såg riktigt rädd ut och sprang fram till min bil. Jag var också rädd för jag vet ju inte vem den här killen var eller vad han ville, kanske råna mig eller slå mig. Vem vet? Men jag var tvungen att stanna för annars hade jag kört på honom och nu kunde jag ju inte köra iväg.

Allting gick så fort och helt plätsligt hade han öppnat min dörr och han sa att han hade blivit frihetsberövad och misshandlad på en klubb han varit på men att han hade lyckats smita och sprigna därifrån. Han sa att vakterna hade slagit honom i huvudet med en batong och han hade världens bula på sidan av huvudet. Han berätttade även att de hade haft vapen och hotat honom om han skulle tjalla. Vakterna på klubben, som han sa inte hade några väktarsbrickor, hade tagit hans mobil och plånbok så han undrade om han kunde ringa polisen på min mobil. Då trodde jag att han skulle sno den så jag ringde polisen och förklarade vad som hänt, sen fick de prata med honom.

Polisen bad mig stanna tills det kom en polisbil och som tur var kom det en medans vi fortfarande pratade med polisen i telefon. De förhörde killen och en polisbil hade även skickats till klubben där de förhörde vakterna. Jag hade ju inte sett någonting som hade hänt så tillslut fick jag åka därifrån och då hörde jag att någon på radion sa att det var kille som hade börjat bråka inne på klubben, vakterna berättade alltså en annan historia. Man vet ju inte vad man ska tro.

Jag åkte till jobbet, en halvtimme försenad och senare på jobbet berättade en annan tjej att hon hade åkt förbi där och då hade de gripit killen som stoppat mig och satt på honom handfängslen så man kan ju undra vad som hände där inne på klubben.

Det var läskigt som fan men jag är endå glad att jag hjälpte honom och inte bara körde förbi. Han hade ju kunnat ha något ont i åtanke men som tur var hade han inte det utan behövde min hjälp även om det slutade med honom i  handfängslen. Undra vad som kommer att hända honom nu.

måndag 1 mars 2010

Why does it snow?

Åh nej! Nu snöar det igen. Vi var ju på så god väg mot våren. Det har ju töat jättemycket hela helgen och man har inte behövt vinterjackan. Men det visste man att det väntade ett och två och tre bakslag innan snön förvinner.

Första mars idag alltså. Två månader har gått på det nya året och jag har knappt fattat att det är 2010. Vad vill jag få ut av det här året? Vad vill jag göra? Hur vill jag leva?