onsdag 30 december 2009

Camp Linus

Idag drar vi iväg till Grisslehamn där årets nyårsfest ska gå av stapeln. Ska bli mycket skoj!
Vad jag har föstått så är det jag, Mange, Linus, Billan, Sandra L, Sandra G, Jacob, Sophie, Mackan, Jessica, Iggis, John, Bullen och Albin som ska med och festa loss. Sjukt många, stället är ju inte överdrivet stort. Var ska alla sova? Kallt om rumpan kommer det bli också, det är nämligen utedass som gäller och inget rinnande vatten, tror jag. Blir nog kul det här.

Tidigare år har det blivit mayhem och då har inte jag varit med så jag hoppas att det blir crazy även i år.

GOTT NYTT ÅR!
Ses 2010!

Parkering

JÄÄÄÄS! Carpark åker ut ur 4:ans garage!!!

Vi ska byta företag som sköter parkeringshuset här på jobbet, fan va gött. De har tillochmed tagit ner skylten och skruvat loss betalstationen. Igår när jag kom till jobbet och betalstationen var borta var det lite snopet, "eh, var och hur betalar jag?".

Vet inte vilka som blir det nya företaget, vad finns det för parkeringsvakter förutom Carpark egentligen? Läste nu att Carpark har blivit Q-park, trist om det är så att vi bara ska byta mellan dem. Hm, hoppas det är ett helt nytt företag.

Fast jag kom på nu när jag sitter och skriver: tänk om de höjer priset. NO! Nu kostar det bara 2 kronor i timmen vilket är kanon eftersom jag bara står mellan 9 och 11. 4 kronor är ju överkomligt för en hel arbetsdag. Ojoj, undra om det blir nytt pris. Den som lever får se. Men trots denna oro så är jag glad att Carpark är borta. Vet inte var detta hat kommer ifrån men URSCH!

tisdag 29 december 2009

Stjärtlapp

Igår upptäkte jag att stjärtlappen är ett mycket bra sätt att ta sig ner för en pulkabacke. Fantastiskt kul. Jag, Mange, Billan och Linus gick iväg till en pulkabacke i Solna igår vid halv tio. Jag tvekade först eftersom jag skulle jobba dagen efter och hade i princip redan lagt mig men Mange har ju köpt nya stjärtlappar som behövde invigas och jag har ju varit sugen på pulka i flera veckor nu. Så vi klädde oss i stilig vinteraktivitets utstyrsel och med breda leenden över allas läppar besegrade vi backen och stjärtade oss ner. Vilken fart!

Backen var överraskande bra och lagom läskig. Man hade inte dödsångest i mitten av backen när det går som snabbast som man kan känna i andra backar och den var uppkörd så undelaget var hårt och inte så mycket lössnö så man behövde inte köra upp några spår. Hela backen var bara ett enda stort spår, perfekt. Vi hade även med oss en presenning som vi körde tåg på. Det slutade med en människohög av ben och armar i slutet på backen och många goa skratt.

Helt klart lyckat och värt det fast det bara blev 4 timmars sömn och jag nu är öm i häcken efter att ha glidigt ner på knögligt underlag utan täckbyxor. Helt klart mera pulka tack!

måndag 28 december 2009

Nyårslöfte?

Är det någon som hade tänkt avlägga några nyårslöften? Jag tror inte jag har hört nått om löften än. Man kan ju alltid hoppas på att man kan lova sig själv att börja träna igen och leva lite sundare men det brukar inte riktigt fungera. När jag sitter och tänker nu så känns det som om Mange lovat att sluta röka efter nyår eller det kanske bara är önsketänkande.

Det vore ju najs med ett roligt löfte typ "jag ska lära mig spela gitarr" eller "jag ska cykla Vättern runt".

Har någon nått bra löfte?

Hästpojken

Idag är det ett schysst band här på Nyhetsmorgon: Hästpojken. Som med all annan popmusik så är det Mange som har fått mig att lyssna på den här skiten. Första gångerna jag hörde dem tyckte jag självklart att det var kasst men nu gillar jag det skarpt!

Sångaren ser verkligen ut som om han lider när han sjunger och gitarristen sitter med ett stone face och lirar. Det måste vara tufft att vara popartist, de ser så ledsna ut hela tiden och texterna är oftast inte så muntra heller. Trist, men bra är det. Gick ner i studion under repetionerna och drogs med i den deppiga stämningen. Lyssna på den här bara.

Bästa låten just nu: "Gitarrer och bas, trummor och hat".

fredag 25 december 2009

SILL!

Om någon har missat det så gillar vi i familjen Alpne sill väldigt mycket eller iaf jag, mamma och pappa. Mormor tycker ju också om men är inte lika entusiastisk som vi tre. I år hade mamma gjort 12 olika sorters inlagd sill av olika smak och färg. Vi satt igår och mm:ade och åh:ade och distkuterade vilka som var godast och vilka som var mindre lyckade. Det var vinprovnings feeling över det hela, kul! Ingen var direkt äcklig men det var helt klart olika klass på dem.
Listan är typ i ordning över hur goda de var (enligt mig):
Lingonsill
Glasmästarsill
Mormors inladgda sill
Evas mammas citronsill
Skånsksenapssill
Lime- och apelsinsill
Kryddig pepparsill
Citron- och senapssill
Receptet på "inläggningssill burken"
Blåbärssill
Svartvinbärssill
Jennys citrussill
12 sorters sill!

onsdag 23 december 2009

En julgran

Idag har jag varit hemma hos M&P och kokat knäck och klätt deras julgran. Mycket fint!
Åh den är så liten, mullig och söt.

tisdag 22 december 2009

Furious Blue - batteridöd

Jag kan för alla oroliga berätta att Furious Blue mår nu mycket bättre.

Tidigare vintrar har det varit problem när bilen har stått kallt i några dagar och i somras stratade den inte när den stått still en vecka när jag var på Peace and Love. INTE najs, jävla skitbil tyckte jag. Batteriet var bytt för kanske 1-2 år sedan så jag har undrat vad fan som är problemet. På stereon lysser några små lampor när den är avstängd men den allmäna åsikten har varit att det där lilla kan ju inte dra slut på ett helt batteri. Så jag har bara stått ut med att få strata den med kablar lite då och då.

Men i år var det fan inte okej. Jag fick starta den med kablar två gånger på 24 timmar så fort snön kom och så ska det inte vara. Så nu tröttnade jag och drog till en verkstad som fixar elen i bilar, han kikade på Furious och kom fram till att det var stereon som stod och drog på batteriet. Något med att det var en utländsk modell och att den iotne var kopplad till tändningslåset, batteriet var bra och laddade fint men stereon ställde till det. Så han hookade upp den till tändningen och nu startar Furious kanon!! I'm so happy!

Det enda är att när stereon nu stängs av när man stänger av bilen så försvinner radiostations inställningarna men det kan jag leva med bara bilen startar.

Julmysigt

Oh så julmysigt i fönstret med fyra ljus som brinner i adventsljusstaken och hyacinterna som blommar.

Man ser även Mange sitta och tjura i fönsterruntan.

Sirap

Jag kokade knäck nyligen och köpte då sirap och ser att de har skaffat ny kork och lock. Det var väl fa-an på tiden. Hur många gånger har man inte först stått och hällt upp sirap försiktigt för att inte drälla över hela flaskan sen torkat bort sirap som med säkerhet har runnit lite runt öppningen på flaskhalsen. Man skruvar på korken och hoppas på det bästa men trots denna försiktighet så är det lik förbannat nästan omöjligt att skruva upp korken nästa gång man ska ha sirap. Dvs ett år senare...

Men nu! Ser ni vilken revulotionerande öppning, inget spill inte dräll! Jag är glad.
(I stil med den som Heinz ketchup uppochner vända flaska har haft i flera år.)

Pipparkukshuset!

Här är nu äntligen en bild på mitt fina pepparkakshus som jag gjorde med Billan för några veckor sedan. Jag är sjukt nöjd!
Jag bakade även några pepparkaksgubbar.

Det är Mange och jag.

tisdag 15 december 2009

Vinter

Snön knarrar under skorna och bilen startar inte.

Tjiho, vintern är här!

(Tur att Sandra och "not so Furious Blue" kommer förbi snart.)

fredag 11 december 2009

Julstök

Hallå i stugorna! Här är det julstök för fulla muggar, idag har jag kokat knäck! Det blev mycket gott. Jag kan ju säga att det är inte meningen att man ska hälla upp en hel sats knäck själv. Det var tungt och det tog så lång tid att det nästan hann stelna i kastullen. Det gick jättebra i början men sen spårade det på slutet. Over all good!


Igår var Fanny här och vi bakade lussekatter och jättemycekt godis, gott gott gott. Rockyroad och pistage/nougatbollar bland annat. Jag julpynatde även Manges lägenhet med julstjärna, ljusstakar, hyacinter och apelsin med nejlikor i som jag skapat. Oh så fint och mysigt det blev. Grinchen blev dock inte lika glad och hotar med att det åker ner, stor chans!


Kvällen avslutades med lite glöggmys!


Undra vad man mer ska baka?

måndag 7 december 2009

Note to self

Fanny, jag har ett tillägg till listan "livsmedel som man blir gasig i magen av": pepparkaksdeg!

Käkade en sjujävla massa pepparkaksdeg igår när jag byggde hus, det var gott då men nu är det fart i brallan, prutt prutt!

Undra hur pepparkaksdeg ser ut när det blir bajs? Ser det ut som ... pepparkaksdeg?

Pepparkakshus

Igår var jag hemma hos Billan och vi bakade pepparkakshus, fy fan va snygga de blev. Vi gjorde inte egen deg men vi bakade delarna själva det blev ganska snett och stora springor speciellt mellan taket och gaveln. Men det kunde man bara spruta rejält med glasyr på och sen pyntade vi med diverse godis. Lägger kanske upp nån bild i framtiden, har inte mobilsladden här. Jäjä.

Jag fick iaf lite julkänsla igår och blev taggad på julen för första gången i år, jag är ju tillsammans med Grinchen själv så det har inte varit så juligt här än. Men nu tror jag att jag ska pimpa hans lägenhet i full julglans någongång när han är på jobbet så när han kommer hem ska han få se på glada miner, pynt, gran doft och julgodis all mas, muahaha! Aja, det kommer jag ju inte orka iaf men vore kul.

Idag blir det kanske lussebullsbak med Fanny och jag har fått tydliga instruktioner från Grinchen hur kusarna ska se ut. "Inga russin i degen, max 2 russin per katt och de ska sitta uppe på så man kan plocka bort dem lätt." Jaja! Om man är Grinch så vet inte jag om man har så mycket säg i julstöket... Vad tycker ni?

tisdag 1 december 2009

Paranormal Activity

Igår såg jag och Mange filmen Paranormal Activity, en skräckfilm i Blair Witch Project stil. Den var ganska bra men inte alls så läskig som jag trodde att den skulle vara. Angie berättade om hur hon höll på att dö av skräck och nu har hon börjat hör konstig ljud i lägenheten när hon lägger sig, knäppis. Rykten om att det ska vara århundradets läskigaste film och sånna saker, ursäkta mig men snälla. Det var det verkligen inte!

Jag tror inte jag blev riktigt rädd en enda gång men den var spännande och det var svårt att lista ut vad som skulle hända sen och hur den skulle sluta. Vilket man annars brukar kunna göra med många filmer: "Okej, nu är det 15 minuter kvar av filmen då kommer det att bli en sista uppgörelse mellan det övernaturliga och hjälten och hjälten kommer självklart att vinna och rädda tjejen/barnet och det kommer att presenteras någon töntig sensmoral och livet kommer att gå vidare relativt lyckligt, slut. Japp kul."

Men stackars Mange låg upp krupen i min famn med dunkande ekorrshjärta och gömde ibland ansiktet i händerna när det blev lite för läskigt, gubben! Hahaha! Sen lyckades jag skrämma honom en gång efter filmen muahaha. Rätt åt honom, han gömmer sig alltid runt dörrknutar och hoppar fram och skrämmer mig så jag skriker till, jag är SÅ lättskrämd men tydligen ganska tuff när det gäller film, hehe NOT! Bara den här filmen, tror fan jag skrattade någon gång också.

Iaf, den kan vara kul att se för att den är gjord på ett roligt sätt men annars var den sådär.

MEN FANNY jag har inget jag vill skriva om och ingen lust att uppdatera, I'll do it when I do it! =)

Chilla!