lördag 31 oktober 2009

Tillägg

Sandra och Jacob har just kommit hem från en semester i Kalifornien och man kan läsa om deras äventyr borta i LA på deras reseblogg här! Mycket trevlig läsning och man blir ju MYCKET avundsjuk!!! HELVETE alltså, semester behövs snart!

Vardagen ger oss svar

Jag ska nu själv svara på min egna fråga i tidigare inlägg: det är idag man ska gå till kyrkogården, på "Alla helgons dag". Hur har jag kommit till denna insikt? Jo, när jag åkte hem från jobbet idag och i vanlig ordning åkte igenom Solna kyrkogård precis utanför Kraolinska sjukhuset istället för att ta motorvägen hem. Detta brukar i vanliga fall vara en genväg men det var det inte idag!

Det var så mycket folk på och på väg till kyrkogården att det var lång kö, trottoaren såg ut som en vandringsled för pilgrimer. Det fanns t.o.m. människor i neongula jackor som stod med en liten karta i handen. Jag vet dock inte om de dirigerade trafik, guidade människor till olika platser på kyrkogården eller om de skötte parkeringen, det är oklart.

Men parkeringarna var iaf proppfulla och när jag åkte förbi där kom det en polisbil och ställde sig på trottoaren så att han parkerade in säkert tre bilar som stod korrekt parkerade på parkeringen, även det oklart. Vad gjorde snuten där överhuvudtaget? Allt såg väldigt lugnt och fridfullt ut, aja vem vet?

Alla hade antingen en brunkasse med blommor, lite ris eller en krans i handen som de förmodligen skulle lägga på en saknads grav. Man kan säga att blomsteraffären som ligger på gatan som går igenom kyrkogården gjorde BIG business idag! Det här måste vara deras bästa försäljningsdag på hela året. Kul för dem, för annars har deras butik en ganska dålig placering. Kanske inte är jättemycket trafik på kunder just där de resterande 364 dagarna om året.

Summa summarum: idag lördagen den 31 oktober 2009, "Alla helgons dag", ska man gå till kyrkogården och göra fint på graven. Och jag som inte har någon grav i Stockholm får gå dit och tända ett ljus. (Man bör även gå till graven någon annan dag om året också, kan man tycka.)

Alla helgons dag

Idag är det "Alla helgons dag" och imorgon är det "Allhelgonadagen" ... ursäkta? Vad är skillnaden? När ska jag gå till kyrkogården och tänka på mina döda? Jag tycker allt är mycket förvirrande och jag är inte den enda! Vem jag än frågar vilken dag som är vilken och när denna dag är så är det ingen som vet. Nån som vet måste ta tag i det här och sprida det till resten av befolkningen så det inte går åt helvete.

Jag skulle nämligen kunna tänka mig att gå till en kyrkogård ikväll, eller om det nu är imorgon, och tända ett ljus i mörkret och strosa runt med mina tankar bland gravarna. Jag tycker kyrkogårdar är mysiga men samtidigt väldigt sorgliga, det finns så mycket smärta där.

Jag har inte så många döda att minnas, bara farmor och farfar och de ska jag väl vara glad för men jag saknar dem väldigt mycket. Så någon som vet, ska jag gå till kyrkogården ikväll eller imorgon?

90

Igår var jag hemma hos Sandra och Jacob och bara lökade, drack vatten och snackade skit. De andra drack öl och lyssnade på hip-hop, kändes som om man var riktigt risig i magen för att basen vibrerade så in i helvete, eller att mobilen i fickan vaknade till liv men icke det var bara basen. Det var en trevligt kväll men tyvärr så jobbar jag i dag så jag åkte hem vid 12 nykter och seg.

Nåväl, på väg dit upptäckte jag något tråkigt. När flyttade de 90-skylten på E18 på väg norrut från Danderyds Sjukhus till Mörby Centrum. Asjobbigt ju, nu måste man köra 70 ända från stan fram till Mörby. Jag märkte det inte när jag körde förbi Danderyds Sjukhus tänkte bara på att något var annorlunda men sen när jag kom till Mörby och det satt en 90-skylt där så slog det mig "VAFAN?!" Då hade jag ju kört i 90 upp för backen där man alltid förut har fått köra fortare, tur att snuten inte var ute, hehe. Var det längesen de flyttade skylten eller? Jag har ändå kört där några gånger på sistone, jäjä... Så är det iaf. Nu slipper ni böter tack vare mig!

tisdag 27 oktober 2009

My first time!

Idag ska jag göra någoting för första gången, jag ska gå på en Elitserie hockeymatch. Jag har aldrig varit på en riktig hockematch så det ska bli kul att se hur det är. Hur kallt kommer det att vara?

Det är Djurgården - Skellefteå som spelar på Hovet ikäll och Mange håller ju på DIF så jag ska definitivt heja på Skellefteå woo oo oo. DIF finns inte på världskartan iaf! Haha det kommer bli kul, vi sitter ganska nära DIF-klacken så jag kanske får dämpa mig liiite, not!

En sak jag har tänkt på när jag har sett bilder från Hovet är att läktaren verkar vara så jävla brant så jag funderar på om jag kanske kommer rammla av och ner på isen, det vore inte så bra. Får vara försiktig och sitta ner ordentligt och inte flamsa runt.

Undra vem som vinner. Jag tippar 1-3 till Skellefteå!

Det var bättre förr, helt klart!

Angelica hade lagt upp ett klipp på Pernilla Wahlgren på Efter Tio bloggen och i det klippet sjugner hon bland annat "Piccadilly Circus" ASKUL! Asså haha, va fan hade hon på sig. Jag var tvungen att Youtuba och det svänger ju! Sen körde jag vidare på svenska 80-tals hits och även några sköna dansbandsklassiker. BARA roliga och härliga sing along låtar, kanon! Jag blev helt glad i kroppen och det behövdes för jag var myyycket trött den här morgonen!

Ett axplock:


Schyssta outfits och kolla Pernillas dansare! ! HAHAHA HOT!

Behöver man säga något? Vilka killar! Var köper man brallorna?

Christer "Rösten" Sjögren - dansband personifierad.

Säga vad man vill om Carola men tjejen kan fanimej sjunga.

Det här är ju kul och svängigt så det skriker om det, måste nog kanske göra en skön playlist på Spotify!

söndag 25 oktober 2009

Bullen svarar!

Om man ska ta skinka: Bullen har svaret på ett tidigare "dagens i-landsproblem".

Bullen: man tar ju inte ett visst antal t.ex. en skinkbit, man tar ju så många man får när man plockar i förpackningen, kanske 5 stycket skivor, det är najs!

Bullen: det är ju en tävling, prestige, att plocka skinka. Får man 3 skivor "ok" MEN får man 8 skivor "trevlig! Jag slog rekord" även om man skäms lite innerst inne. Det är svårt att definiera vad som är "rätt" antal, ingen vet hur många som är "rätt" . Hur som helst är en skiva FÖR tunt, FÖR lite, det smakar inget och det är inte GI!


Lördagkväll!

Ikväll krökar vi! Jag plus 7 killar, det är ju kul...mycket hockey och udda samtalsämnen som varandras och andras könsorgan...mm.

Mange bjuder på Beck's: ok!
Mackan bjuder på rom och cola: gott!
Bullen bjuder på Razcole: mycket gott!
VAR är Billan? När kommer hon?

fredag 23 oktober 2009

Favvo just nu:

Som vanligt ligger jag drygt ett år, halv år efter alla andra när det gäller upptäckandet av ny musik så jag är nu den här veckan frälst av Erik Hassle och spelar hans låtar flitigt just nu. Sköning!

(Man kunde inte lägga in den riktiga musikvideon men det här duger ju.)

Låten är kanon!

Din del, Sundbyberg

Fick hem "Din del" idag, telefonboken över företagen i Sundbyberg och då tänkte jag: "hey, jag har ett företagoch jag har ett företag, finns det med i den här telefonboken?" Så jag började bläddra och tamefan det gjorde det. Men det stod bara under mitt namn inte företagsnamnet, Alpne Produktion, så man fattar ju inte vad "Alpne Elin" sysslar med, men men kul iaf.
Och så stod det ett jättekonstigt telefonnummer, jag undrar om det är mitt hemnummer som jag inte brytt mig om att köpa en hemtelefon till. Man fick hemtelefonnummer i ett köp 3 betala för 2 erbjudande när jag beställde internet och tv. Det borde det vara. Bör man skaffa hemtelefon nu? Tror ni någon ringer Alpne Elin för att kolla om hon kanske jobbar i den branschen som man behöver expertishjälp i.

Dagens i-landsproblem

Om ni hade fyra av fem tappade knappar till en kofta vilka platser skulle ni sätta dem på på koftan? Vilken plats skulle ni lämna knapplös? Den översta, den nedersa, eller kanske den i mitten?

Jag funderade ett tag på att lämna den näst nedersta tom bara för att jag gillar att ha bara den nedersta knappen knäppt ibland men sen blev det att jag lämnade den nedersta platsen knapplös för då blir ändå den näst nedersta den nedersta knappen.

Vilket dilema!
Men skönt med knappar på koftan igen, jäj!

Badrummet

Idag har jag städat och sorterat i badrummet. Jag är allergisk mot stök och oordning och nu när jag har sorterat allting kan jag inte förstå hur jag kunde leva som det var förut, GOD!

Badrummsskåpet: allt stod förut huller om buller men nu har jag delat upp det i olika sektioner, praktiskt. Högst upp till höger har vi olika deo, längst ner till höger är olika "seriösa" krämer asså typ för torr hud och eksem och i den stora delen av skåpet har vi lite olika hudlotion och ansiktstvätt och annat krafs.


På höger sida av skåpet har vi hårvård- och stylingprodukter. I några andra fack i skåpet finns en parfym, tandvård och toffs avdelning.

Under handfatet ser det fortfarande stökigt ut men det är ordning egentligen, det är så jävla litet bara! I de svarta lådorna är en fylld med medicin och en med hårspännen, deadem och stora smycken typ armband. Sen är det ju en nagellackskorg och en låda med produkter som det redan finns en upplaga av i badrummsskåpet.

Man kan ju säga att jag har extremt mycket olika salvor och krämer. Både lotion och "låtsaskrämer" typ som nivea, body butter och dove. Såna krämer som man smörjer in hela kroppen med men det jag har absolut flest tuber av är "sjuksalvor", för jättetorr hud och eksem. Under min uppväxt har jag tidvis haft stora problem med olika sorters eksem på olika ställen. Mest bara fläckar med väldigt torr hud. Så jag har samlat på mig ett gäng med "hydro kortison", "elcon", "emovat", "repair", "vitt vaselin" och ytterligar några fler. I princip hela stykhetsskalan av kortison i olika utföringar. Man måste hitta den som passar sin hudtyp bäst så under åren har jag fått recept på lite olika för att se hur de fungerar. Om jag inte minns fel så fungerade nog "elcon" bäst på mig.

Men nu var det ett tag sen jag hade någon eksem så det är lite irriterande att ha den här lådan med alla salvor och krämer men man vet aldrig när det kan komma lite utslag, speciellt nu till vintern när man blir så torr. Om jag blir torr nu i vinter oavsett i vilken utsträckning så får jag fan inte köpa någon ny kräm, salva eller lotion det är en sak som är jävligt säker!

Blod

Jag har de senaste veckorna helt oprovocerat börjar blöda näsblod vid lite udda tillfällen. T.ex. igår precis när jag skulle lägga mig kände jag att det rann lite i näsan när jag la mig på kudden. Jag fick snyta mig och blodade ner en bunt papper men sen slutade det ganska fort. Och idag på jobbet när jag gick för att hämta en gäst kände jag igen att det rann i näsan så jag fick gå och "snora" tills jag hade lämnat av gästen och då kunde gå och torka och snyta mig tills det slutade.

Det har hänt ytterligare några gånger de senaste veckorna och det blöder bara en jättekort stund och inte alls mycket men ändå så det stör. Tänk om jag skulle nysa när jag har massa blod i näsan, det skulle bli ett blodbad, stänk över hela mig. Inte fräscht!

Himmla konstigt tycker jag, vad beror det här på liskom? Jag är inte stressade eller nått sånt där, borde jag vara rädd.

torsdag 22 oktober 2009

Lyxfällan

Ett av de bästa programmen på tv just nu är Lyxfällan.

Av någon bisarr anledning så jag gillar att se på människor som har det värre än mig. Men oftast så är det ju deras eget fel, de spenderar FÖR mycket på onödiga grejer och har ingen koll på pengar in och ut och sen blir det helt chockade när de "helt plötsligt" har skulder på upp emot 1 miljon kronor fast de har levt över sina tillgångar. Det sjuka är också att man tänker att ja men de kan betala tillbaka men sanningen är att det kommer att ta flera flera år för dem att betala sina skulder och det måste kännas tungt och hemskt.

Eftersom jag driver en egen firma och kämpar med den där jävla bokföringen och ekonomin och fan och hans moster så känns det skönt att se att det verkligen är nödvändigt att se till att det sköts ordentligt så man inte hamnar i skiten. Så tiden det tar med bokföringen och sitta och deklarera är ju värt mer än pengar, att hamna under ett berg av skulder vill man ju fan inte.

Så därför gillar jag Lyxfällan! Plus att Charlie och Mathias är sköna och brutalt ärliga och rakt på sak, ingen silver lining här inte, sånt gillar jag!!

(Sen gillar jag "Sveriges fulaste hem med Simon och Tomas" men det är en annan historia.)

lördag 10 oktober 2009

Chokladfestival!

Jag, Angie och Joel har varit på Nordiska Museet igår där det är Chokladfestival så vi har svullat chooooklaaaa! GOTT, jag var proppens! Exploderade nästan...


Kön utanför, helt sjukt. Men det gick fort att komma in.

Chokladfontän!! Det var inte jättegott, man fick bara dippa marshmallows hade varit godare med frukt eller nått men lite koolt. Men det fanns mycket annat gott att smaka på.


HAHAHA, i presentbitiken hittade vi några sköna masker. Vilka kan det vara som döljer sig här bakom? Asså fy fan va roliga ni ser ut! Hahaha!

Efter massa chååkla så drog vi till Imperiet och käkade middag och drack massa drinkar och pratade sönder oss själva. Det är alltid så trevlig på Imperiet. Avslutade kvällen hemma hos Linus och Billan med lite öl. Höll på att somna på stolen jag satt på så jag gick hem i det svinkalla vädret, brr. Låg i sängen och sov fram till klockan 15 idag, jag var helt slut efter veckan! Så det var skönt att få sova ut ordentligt. Vad ska man hitta på ikväll då?

fredag 9 oktober 2009

Nyklippt

Har varit hos frisören idag. Lena är så jävla bra, fattar precis hur jag vill ha det. Idag ville jag ha lite mörkare färg och mindre rött och sen toppade vi på längderna så det är fräscht och härligt. Jag är SÅ nöjd!





















Vad tycks?

3

Mmmmm, Britney did it again!

KANON BRA!

fredag 2 oktober 2009

Härlig fredag!

Jag och Angelica var ute och lyssnade på ett band igår på Södra Teatern, Le Fleur Fatale. De var bra, några låter var riktigt bra. Sen gick vi till Imperiet och drack en drink som inte var så god som den brukar vara där. Sen blev vi trötta (Angie hade nästan somnat tidigare) så vi åkte hem.

Och idag har jag inte gjort NÅGONTING! Lovely! Klev upp och diskade och lagade en omelett, det är typ allt sen har jag legat i sängen och tittat på The Office US. Älskar såna här dagar, så skönt. Men nu är klockan efter sex och man kanske skulle styra upp sig själv lite, duscha?

Tänkte ringa Billan och se vad hon gör och om hon är busy så åker jag nog hem till mamma och pappa. Det var så längesedan jag var där. Åker iaf dit någon gång i helgen.

Nu ringer jag Billan, ciao!

torsdag 1 oktober 2009

Just nu:



Så bra är den.