lördag 28 februari 2009

Det rycker i shoppingtarmen

Är det korkat att åka till Täbban idag? Helgen efter lön liksom…

Jag är ju ruskigt shoppingsugen men jag lär ju inte vara den enda i Norrort som är de. Hur jobbigt kommer det att vara? Hur tråkigt är det att sitta själv hemma?

Ingen shoppingpolare är available så jag måste ändå shoppa själv:
Sophie: i Kittelfjäll
Billan: pluggar
Fia: på landet
Gurra: jobbar

Beslut, beslut, äh jag åker. Roligare än att sitta här iaf, kan ju slå en repa hem till mamma och pappa också. Det var något jag skulle hämta hos dem, va fan var de…ååå

Trivial Pursuit

Fredagen spenderades hemma hos Billan och Linus. Vi spelade TP och drack Frittes vintips, de var okej den här veckan. Jag låg sist större delen av matchen men precis innan Linus klarade sin sista pluppfråga hade jag fått min tredje plupp och gick då om Billan som hade två.

Linus var äckligt skillad på de bruna frågorna som annars är de frågor som i princip är omöjliga. Så det sög ju när han sen kom in i mitten och vi skulle välja en fråga åt honom. Man tar ju annars alltid den bruna till finalfråga. Vi tvistade om vi skulle ta rosa eller grön. Vi tog rosa - fel val. Linus vann, mycket nöjd kille...suck...

Mackan och jag kom på delad andra plats med tre pluppar vardera.

TP är kul tycker jag och man kan ju alltid klaga på frågorna om man inte skulle vinna. Jag var skitnära på flera frågor t.ex. Hur gammal blev Musse Pigg 1998? Jag svarade 75, rätt svar var 70. Hur lång tid tar det för månen att rotera runt jorden? Jag svarade 28 dagar, rätt svar var 27.3... Fler exempel finns men jag ska inte tråka ut er med dem, hehe.

Jag kom inte sist iaf!

fredag 27 februari 2009

Korvarseleeee!

Aja, jag vann INTE resan till New York och det sög röv!
Jag var inte ens en av de två som gick till final! Jag lyssnade på finalen på NRJ och det var SKITLÄTTA frågor, jag hade garanterat vunnit om jag hade fått vara med, bajs bajs baaajs.
Nu är det istället nån jävla Sandra brud som får åka och se Britney i The Prudential Centre, vilket ju känns sådär...suck...

Åh, deppigt!
Dags att gå vidare, jag fick ju iaf en skiva, det var ju kul.

torsdag 26 februari 2009

Nu får de väl ge sig...

...vädergudarna alltså. Stod och borstade tänderna och så råkade jag titta ut vad ser man? Jo - SNÖ IGEN! Den höll ju på att smälta...igen. Och nu kommer det bra mer snö...igen.
SUCKEN!

Fördelar

En av många fördelar med att jobba på Fyran är brudarna i sminket. De älskar ju att sminka folk och tackar sällan nej när man frågar om man kan få en dutt. Idag när alla gäster satt inne i studion på Kvällsöppet kilade jag och Angelica upp till sminket och blev tillpiffade, FAB. De är så himla snälla och duktiga där och vi blev skitsnygga! Vi skulle ju iväg på Spyan efter programmet så det passade perfekt.
Efter sändningen plockade vi ihop våra grejer extra snabbt och körde iväg, vi mötte upp Stina utanför och igår hade vi skrivit upp oss på listan, vilket var skitenkelt och då kom man in gratis. Varför hade vi inte gjort det tidigare? Stupid!

Eftersom det är sportlov den här veckan var det ganska mycket ungt folk på klubben igår och musiken var inte lika bra som den varit förut men det var riktigt roligt iaf. Vi dansade såklart sönder dansgolvet och svängde tills höfterna lossnade!

Jag och Angelica tog några gamla hederliga "vi-är-så-jävla-snygga-så-vi-måste-ta-vår-bild-på-toan-för-där-är-det-bäst-ljus-kort"
Hahaha, you got to love it, being fabulous that is!

Egotrippin' of course!!!

Am I a BITCH.......or......a SWEETIE
.
Jaaao, det var en kul kväll! Vi gick som vanligt hem vid 3 tiden eftersom stackars Angie jobbar varje torsdag men det passade bra alla var lite dragna och svettiga... Hon kör ju min bil och sist vi var ute fanns det en ledig parkeringsplats precis utanför min port, great. Vi hade inte lika stor tur igår men det fanns en ganska nära men det var på busstationen och då måste man flytta sig klockan 08.00 så när Angie gick till jobbet flyttade jag på bilen men jag fick lägga mig i den mysiga sängen igen. Poor Angie!
.
Lazy thuresday - I love it!

onsdag 25 februari 2009

Spyan

Sitter nu på Kvällsöppet och väntar på att lite gäster ska börja komma hit. Idag ser det lite glest ut på publikfronten säger Angelica så jag komemr nog behöva sitta med och lyssna på kvällens debatt, vilket iofs förmodligen kommer att bli intressant: könsaborter, när är det okej att göra abort, typ.

Sen efter sp blir det iaf en helkväll på Spy Bar! Stina ska följa med idag också och Åke och Simon kommer garanterat att vara där! Angelica sa först att hon inte skulle gå för att hon inte orkade, jag förstår henne hon jobbar ju faktiskt varje torsdag med Efter Tios publik hela dagen eftersom de gör två program varje torsdag. MEEEEN Spyan kan mna inte hålla sig ifrån.

Jag är så jävlabra, lyckades övertala henne hur lätt som helts. Jag tjatade lite grann sen släppte jag tjatet och började mer köra på: "åh gud va kul det ska bli ikväll, hoppas de kör den här låten denär sååå bra", typ, eller: "fan va tråkigt att du inte ska med, vem ska jag dansa crazy med? vem ska jag regera dansgolvet med?" När det sen började bli dax för att röra sig mot Fyran så gick jag in på toaletten för att pudra näsan lite och Angelica följde efter och jag snacka på om Spyan, man såg redan då hur det ryckte i hennes beryktade partyarm. Hon klev in på toaletten, greppade eyelinern, måla ögonen lite extra, tog en skvätt parfym.
Elin: "Ska du me nu? Kom igen då!"
Angelica: "Eeh, ja jo, åååh jag har så dålig självdiciplin."
Elin: "Meeen du vill ju!"
Angelica: "JAAA!"

Så nu ska hon med och min MASTERPLAN worked like a chaaarm!

Ses i dimman, jag älskar Angelica för att hon följer med för då kör hon min bil och jag får skjuts hem och jag kan vara plakat. Men det vore ju kul om hon också kunde supa like there's no tomorrow, för henne är det ju tyvärr de....

måndag 23 februari 2009

Britney has arrived...


Den har kommit...typ seriöst det första jag någonsin vunnit, ever!
Jag kan fan inte komma på att jag har vunnit något förut...tror jag, nä.

Nu är jag iaf jävlig nervös inför fredagen då det ska avgöras, under veckan nu ska NRJ kontakta de två som hade de bästa "Go Green" tipsen och de två ska mötas i en final om biljetterna till NYC och Britney's Circus Tour nu på fredag dårå. Jag jobbar fredagmorgon, undra om man kanske ska byta bort de passet? Eller är det to much? No way, jag måste typ vara ledig, om jag ska ha en chans. För jag måste ju vara inne i studion hela tiden och där kan jag inte prat i telefon. Får helt enkelt byta bort...

Jag vill verkligen jättegärna vinna jättemycket!
Hoppas hoppas hoppas

söndag 22 februari 2009

En mycket mullig helg!

Helgen börjar avslappnat: Billan, Linus och Mackan kom hem till mig efter att de varit på after work för att äta lite tacos och titta på finalen av "På Spåret", rätt lag vann! Sen kollade vi på filmen "Sleepers" som är riktigt bra men fruktansvärd och vidrig. Den handlar om ett gäng unga killar som åker in på ungdomsanstalt efter nästan ha dödat en man när ett skämt gick snett. På anstalten blir de misshandlade och sexuellt utnyttjade av vakterna och sen rullar filmen vidare 15 år senare.

Jobb lördag morgon: MIN FÖRSTA DAG SJÄLV SOM STUDIOMAN!!! Shit pommes men det gick fan bra. Var riktigt nervös men det var en lugn sändning och Lasse har ju koll på läget.

Åkte hem till Billan efter jobbet och där började baket! Det blev lemon cupcakes och kolakakor. Jag, Billan och Sandra som va hemma från Muppsala mumsade massor hela eftermiddagen, proppad. Sandra skulle på middag hos sin bror så jag och Billan käkade tillsammans och sen vid 21 drog vi in till stan och möte upp Fia.

Vi drack varsina drinkar på Berns som den mycket mumsiga servitör och bartendern blandad ihop:
Bartendern: Är ni redo att beställa?
Fia: Nja, rekommenderar du något?
Bartendern: Jag tycker ju mina drinkar är godast...*smile*
Elin: Nått surt och fräscht då kanske
Bartendern: Jag fixar...

Han kom tillbaka med några riktiga höjdare, så han var ju duktig. Men vad är det med bartenders som gör att man alltid blir så jävla finurlig och nästan blir slagen av en liten "crush". Gårdagskvällens bartender var iaf en riktigt gullig och charmig kille, we all liked! Mumma! Bartender måste ju vara det yrke där man får ligga mest, tror jag iaf.

Vi tog bara en drink eftersom både jag och Fia skulle jobba dagen efter. supertrevlig var det iaf, jag blir alltid så glad när jag är på Berns för det är så fantastiska lokaler, mm mm mm.

Imorse jobbade jag, det var ganska mycket att göra men jag tror att allt gick bra, kändes så iaf. Idag var det Mando Diao som stod för showen, sköna killar från Borlänge. Det var kul att jobba med dem igen. Jag jobbade nämligen även när de var på Nyhetsmorgon när förra plattan släpptes för nått år sen och jag och My dansade järnet till deras "Long Befor Rock'n'Roll". Idag var det istället jag och Joey som svängde runt lite i studion när Mando avslutade programet, kul kul! Det var trist när de åkte igen... Fick skivan iaf så nu är det "Gloria" på högsta!

Yes yes, min helg var det, lugn men ändå skitkul... Nu hallonsorbet!! Ska nog ta en liten nap också, min hosta tar kol på mig, jag blir helt slut...

fredag 20 februari 2009

Demonstrera mera!

När jag flyttde in i slutet på november så åkte jag och Angelica förbi en tant på trottoaren som gick omkring med en skylt. Lustigt, tänkte jag. Gå omkring där och demonstrera helt själv... Tänkte inte mer på de.

Sen några veckor senare såg jag henne igen, så samma plats, samma skylt och helt ensam!
WTF?!?!

Jag fattar ingenting och hennes skylt är lite konstig, jag fattar iten riktigt vad hon menar:
"Folktandvården diskriminerar och motarbetar vanlig konsumenträtt"

Vad menar hon med det, jag fattar faktiskt inte. Folktandvården tar väl emot alla sorters männsikor och lagar trasiga tänder. Kan någon förklara vad hon menar.

Sen jag flyttade hit har jag SERIÖST sen henne utanför Folktanvården här i Sundbyberg lätt sex gånger. Och jag åker ju inte förbi där varje dag så hon är säkert där ännu oftare, helt ensam...Kul med engagemang?

Jag vill bara veta vad hon menar, jag får gå förbi nästa gång jag ser henne.

torsdag 19 februari 2009

Nybörjarkurs någon....

Som de flesta vet så använder inte jag smink, jag vet inte riktigt varför. Det har aldrig blivit av liksom. När jag blir sminkad känner jag mig som en annan person, det känns som om jag försöker och verkligen anstränger mig för att se snygg ut, så jag känner mig jävlig obekväm i smink. Plus att jag gillar att kunna pilla eller klia mig i ögat eller liknande utan av vara rädd för att fucka up maken. hehe

Men nu på sistone känns det som om det har varit väldigt mycket, inte påtryckningar kan jag väl inte säga, men det har bara varit mycket smink runt omkring mig. Jag lät ju Fanny sminka mig för nyår i NYC, i sminket på jobbet har de precis fått massa nya produkter, både från en ny leverantör och väldigt mycket "vår" grejer. Fina och roliga grejer, jag känner att jag vill lära. Kanske lite påtryckningar från mig själv iofs. Jag har känt att vadå det kan väl vara kul att lära sig hur man gör någon gång så man kan sminka sig om man känner för det. Det här med att inte ha smink har blivit mer av en grej, typ grejen som definierar mig - Elin "hon som inte bär smink" Alpne - känns det som och det vill jag inte.

Många säger: nämen du behöver ju inget smink du är ju så söt iaf. Aa kul! Söt? Jag vill ju vara smokin'! Sen har jag en galen tanke också, som jag vet (eller hoppas) inte är sann, nä jag vet. Men iaf: att mina kompisar inte har försökt övertala mig mer att börja för att så länge jag inte bär smink så är jag den "fula" i gänget och alla andra känner sig mycket snyggare än mig och om jag skulle börja sminka mig så skulle jag bli så het att ingen av de andra skulle synas, hahahaha! Närå, men så kan man också tänka...om man är schizofren!

Men nu på har jag börjat ragga sminktips i sminket på jobbet och t.o.m. köpt en eyeliner och en mascara. Gått ut på stan med lite smink TWICE! Det känns bra! Jag kommer inte börja sminka mig på vardagarna men som sagt det kan väl vara kul att piffa till sig lite till klubben.

Så idag plockade jag fram lite galma grejer jag hade, några ögonskuggor, kajal och lite andra grejer så började jag leka lite. När jag stod där i badrummet och tyckte allt gick ÅT HEELVETE tänkte jag att det här höll alla andra på med när vi gick typ i 7:an, jag ligger bara nåågra år efter det är okej om jag suger. Om man inte testar kan man inte lära sig något, man ska väl lära av sina misstag, eller? Så till sist fick jag ihop något som jag tyckte iaf såg okej ut, för en riktig partykväll, det blev ju ganska mycket när man stod där och duttade och duttade.

Så hur har jag lyckats? Någon som är lite skillad kan väl lägga en kommentar med tips till nybörjarn' =)

Jag lovar att inte bli ledsen om ni tycker jag är ful. Jag tycker jag ser för rolig ut, är VERKLIGEN inte van...

(Ja, jag har varit ledig idag...haha)

I'm sorry men jag har svårt att tycka synd om den här kvinnan...

...jag tittade nyss på ett inslag på Aftonbladet TV om en tjur som lyckades rymma från arenan under en tjurfäktning och trampade ner en kvinna så att hon fick allvarliga skador och skickades till sjukhus.

Jag är ledsen men jag kan inte tycka synd om henne på samma sätt som jag hade gjort under vilka andra omständigheter som helst annars. Tjurfäktning är vidrigt och om man går på en fäktning förtjänar man att bli nertrampad. Betala pengar till giriga arrangörer för att se ett stackars djur bli uppjagat och stressat till att gå till attack mot matadorens röda muletas efter att ha först ha fått picadorens lans stucken i ryggen och sen fått hela nacken spetsad med små svärd eller banderillras är avskyvärt. Det är väl inte konstigt att tjuren försöker fly.

Det här är djurplågeri på högsta nivå om ni frågar mig. Fightas med ett djur efter att ha försvagat djurets förmåga att försvara sig. Jag läste att de där svärden de sticker i nacken på tjuren inte bara är till för att göra honom svag och tömma honom på blod utan att om de sitter i nacken så förhindrar det tjuren från att hålla upp huvudet och den kan då inte använda all sin styrka i sina attacker. Hur manligt är det? Det är ju som om man skulle huga av högerarmen på en boxare med en vass höger innan han får gå in i ringen och möter sin motståndare. Tjurens försvar är ju hans stångande med hornen. Vill man ha lite machostatus får man väl gå in på lika villkor, båda i full styrka. Vem skulle då kliva in i arenan med en tjur?

Sen när tjuren är helt utmattad och har förlorat mycket blod så skrattar man åt den när han luras till att instinktivt följa matadorens röda mantel. Här ska då matadoren visa att han dominerar djuret och att han kan få djuret dit han vill. Manligt att leka med ett döende djur, verkligen.

Usch, usch, usch

På bilder ser man verkligen hur djuren lider, tungan hänger utanför munnen av utmattning och blodet rinner ner längs hela benen och ryggen, hemskt. Det hela avslutas med att matadoren avrättar djuret mitt i arenan. Han sticker sitt svärd genom skuldran in i tjurens hjärta och publiken jublar och hyllar matadoren som en hjälte medans tjuren släpas ut av mulåsnor. Stor ära ställs ansikte mot ansikte med total förnedring.

När ska tjurfäktning bli olagligt? Självklart finns det något som alltid försvårar – pengar. Tjurfäktning måste ju omsätta enorma summor pengar och oj vad ska hända med traditionerna? Jag känner bara såhär att nu efter hela den här ”dunskandalen” efter ”Kalla Faktas” avslöjande om hur gäss plockas på dun och fjädrar levande och även om de stackars ”merinofåren” som skärs i rumpan utan bedövning för att nån insekt inte ska lägga ägg i skinnvecken. De här produktionssätten har ju fått mycket kritik och till och med gått upp i Europadomstolen. Bra tycker jag men dunet och ullen används ju till något som vi människor behöver medans tjurarna lidande är bara för människors nöje.

Jag försvarar självklart inte den delen av dun- och ullindustrin bara för att vi behöver varma jackor och mjuka tröjor men problemet har fått mycket uppmärksamhet medans jag tycker man aldrig hör något om tjurfäktning eller det var iaf länge sedan. Ta tag idet nu också. Och nu när jag såg det där klippet på Aftonbladet TV och de framställde tjuren som boven och det var så himla synd om kvinnan och publiken blev skräckslagen då blev jag bara FÖRBANNAD!

Tänk bara på Disneys ”Ferdinand”, hade den filmen blivit lika populär och älskad om man hade fått se hur en äkta tjurfäktning går till. Om Ferdinand hade fightats som hans syskon hade gjort om de tagits till arenan istället för honom, om filmen hade slutat med Ferdinands död. En utbild på hans gravsten istället för en bild på hans silhuett vid korkeken. En avskyvärd försköning av en fruktansvärd sport präntas in i vårt minne redan som barn på julafton…

måndag 16 februari 2009

Nrj + Britney's Circus Tour = OMG

Igår anmälde jag mig till en tävlig på Nrj.se där man kan vinna en resa till New York och se en av Britney Spears konsterter. Man svarade på några frågor om henne och så skulle man ge ett "Go Green" tips på hur man kan vara mer miljövänlig. So I did.
Imorse klockan 06.42 ringde mobilen och det var en tjej som jobbade på morgonprogrammet "Knappen&Hakim". Hon sa att klockan 07.00 skulle de säga mitt och en annan persons namn i radion och då gällde det att vara den som ringer in först och då skulle man gå vidare i tävlingen. HERREGUD!!!

Jag satte mig rätt upp i sägen för att inte somna om och satte på hög volym på stereon så jag skulle höra ordentligt. Och mycket riktigt klockan 07.00 läste de upp mitt namn, en annan tjej och numret vi skulle ringa. De satte på en låt, jag ringde och de svarade... Jag hade en väldigt skrovligt härlig morgon röst: (kommer inte ihåg exat hur samtalet gick, jag var ganska borta, men något i den här stilen)

E: Hej det är Elin
K&H: HEEEEEJ Elin, hur är det med dig?
E: Ööh, det är inte så bra eller nu när jag kommit fram är det skitbra. Shit pommes asså!
K&H: HAHA pommes...Ja Elin du är den första att ringa in!!
E: Nääää!?!!? AAAAH!
K&H: Vaknade du nyss eller?
E: Ja det kan man verkligen säga...
K&H: Du låter lite skrovlig nämligen.
E: Jag tror jag håller på att bli sjuk också.
K&H: Nä Elin, jag vet vad det är, i lördag så hånglade du med en ny kille som förmodligen hade halsfluss, helt klart!
E: Hahaha, nää, det var det värsta.
K&H: Hahaha, vad gjorde du på alla hjärtans dag då?
E: Jag var på födelsedagskalas faktiskt.
K&H: Och där hånglade du med någon kille? haha
E: Jaja, med alla på hela stället! Hahaha
K&H: Hahaha du Elin du måste ju berätta om ditt "Go Green" tips
E: Jag har min tv, dator, modem och boxer i en sån där vit sladd som har 5 uttag och en switch så man kan stänga av alla "stand by" apparater när man typ går hemifrån eller går och lägger sig så att de inte står på "stand by" hela tiden.
K&H: Aah, "don't stand by, go green". Smart Elin! Ä(jag skrev den där lilla "sloganen i mitt bidrag, de gillade visst de)
E: Äsch, tack!
K&H: Okej Elin även fast än du håller på att bli sjuk så är du nu ett steg närmare att se Britney live i New York, en ganska bra start på veckan va?
E: Woohoo, ja verklgien, tack så mycket!
K&H: Elin vi skickar Circus-plattan till dig och så hörs vi till finalen, HEJHEJ
E: TACK HEJ DÅ!
KLICK...

När låten tagit slut så spelade de upp samtalet med mig och det avr det heela.

Shit shit shit shiiiiiiit

Tänk om jag skulle vinna, HERREGUD!!! Jag skulle bli SÅ GLAD!!!

OMGOMGOMGOMG

OMG

Tävlingen avgörs den 27 februari och konserten är den 13 mars. Jag vet inte hur tävlingen ska avgöras så det är lite nervöst men det kanske är Britney kunskap så från och med nu ska jag plugga Britney!!!!

HÅLL TUMAMRNA FÖR MIG!

tisdag 10 februari 2009

U.A.

Idag var jag på Bilprovningen.
Asså det gick så jävla fort! Jag hade tid klockan 13.00 anlände och anmälde mig ungefär klockan 13.03, satt i bilen och väntade en lite stunde, irriterade mig på idioterna i bilen bredvid som satt och vred sig helt om och verkligen glodde på mig. Vad fan höll de på med? Efter en kortis kom mitt registreringsnummer upp på skylten och jag körde in, det var en tjej som kollade min bil. Säkerhetsbältena, lysen, hjulen, kikade på undersidan och sen kom det fram en kille och öppnade motorhuven kikade in i en sekund och sen stängde han. (Undra vad han tittade på?)

Sen skulle tjejen ut och kolla bromsarna och avgaserna så frågade hon om jag ville föja med och det gjorde jag, hehe det var roligt att följa med och se hur de gör.

Bromsarna var i princip PERFEKTA och avgaserna gav knappt utslag på mätaren så bra var det!

Det blev förstås Utan Anmärknignar igen!

Jag trodde att de skulle säga något om den enorma sprickan jag har i vindrutan men jag tror inte att hon ens såg den, trots att hon själv körde bilen. Sprickan sitter ju ganska långt ner och är inte i synfältet så hon lär ha missat den för hon sa inte ens något. Sprickan var det enda som jag var lite orolig för att de kunde ha någon åsikt om men icke.

Jag kan bara säga scooore! Ett år till då!

lördag 7 februari 2009

Outgång!

Sitter här hos Kuken och dricker vinet från Nyhetsmorgon fredag, tack Helena bena!! Det smakar helt okej, inte en favorit men funkar..

Ja, jag och Fia ska ju ut nu strax och svänga runt på Östermalm, tror jag att det blir idag. Fick ett härligt sms igår från flickebarnet om vi skulle köra all in idag, middag och hela köret liksom och det har vi gjort. Like in the OLD days, lovely!

Dagen till ära har jag dessutom lagt på mig lite smink, herregud! Det är ju inte rättvist mot alla andra att jag går runt i smink, för jag blir ju så jävla snygg! ! ! hahaha

Nu ska jag börjar spänna på mig mina hetaste skor! HOT! I tell ya! Kuken springer runt och piffar här och byter byxor där, det är fördelen när man inte förar hemma, man kan inte ändra sitt val av outfit!

Snart dax att gå, måste styra upp!!

torsdag 5 februari 2009

Snö...

Jag är så väldans uttråkad just nu, är inte sugen på någonting, inte på att göra något alls, inte träffa någon. Ööööö, uscha! Ikväll är det bara skit på tv också och jag är helt slut efter köklådestrapatserna, har varit inne hela dagen, känner mig helt murrig och tjock i huvudet.

Ska nog gå på en frisk, långsam promenad i de dalande snöflingorna. Lite härlig musik i öronen och bara ge mig ut i mörkret. Ja, så får det bli, en promis.

Kanske går förbi ett ICA och plockar upp my friends Ben&Jerry, vem vet?

I AM a genius

Köket är äntligen klart!
Som ni ser på bilden här nere har jag äntligen fått upp kökslådorna på några hemmagjorda ben, skärbrädan ovanför är på plats och jag har fått dit sockeln under. B-E-A-utiful! Jag är helt klart en hemmafixarexpert, ring mig om ni har inredningsproblem hemma, jag är NU available.

Så här såg kökslådorna ut förut...

Jag har även spikat upp spegeln så att jag kan se va fan jag sätter på mig på morgonen, skönt!


Men allt gick tyvärr inte friktionsfritt... När jag skulle såga till ett utav benen som var lite för långt, hände något läskigt. Jag skulle bara såga av drygt en halv centimeter på ett ben som var drygt femton centimeter långt Då finns det ju inte så mycket att hålla i och eftersom jag står och sågar på en ihopfällbar stege så finns det inget att sätta fast benet med och det är inte jättestabilt. När jag precis hade fått till ett ganska djupt spår och jag skulle börja ta i ordentligt så slant jag med sågen och SÅGADE MIG I FINGRET! AAAAJ, det gjorde suuuuperont och blödde som fan! Fick ta ett litet avbrott i snickeriet och pyssla om mitt finger, blir nog ett fint litet scar där. Jag får väl se det som ett minne från den här tiden, som varit underbar - NOT!

Men nu är jag nog fan klar iaf, okej kom på en grej jag ska göra...måla två hyllor i taket i hallen. Inte så jobbigt men kommer nog ta en dag pga av torktid och så, men det är ju lätt. Sen är jag nog fan klaaaaaaar! Halleluja!!!

Hälsningar "snickar-fixar-Elin"

onsdag 4 februari 2009

Soppa

Idag gick jag bredvid för första gången som studioman och studerade noga hur Jesper arbetade, det här ska bli kul! Det känns bra!

Sov hela dagen sen, jag var helt slut efter studiomannapasset, det var ju inte jobbigt men när man är lite nervös och allt är nytt och man koncentrerar sig så blir man lite utmattad. Plus att jag inte riktigt var van vid att ha ett headset på huvudet hela morgonen med ljud i från kotrollrummet HELA tiden, liten lätt huvudvärk på den.

Men nu har jag ätit mig PROPMÄTT på avokadosoppa, så in i bombens gott! Och skitlätt!
För 2 pers:
Koka en hönsbuljongtärning med en halvliter vatten, mixa med två mogna avokados till en härlig krämig konsistens. Klart! Servera gärna med en klick creme fraiche, very god gummisnodd.

Men nu har jag lite ångest, ska åka till Kvällsöppet om typ en halvtimme och jag är helt säng ofräsh, måste ta en dusch men jag oooorkar inte. Skulle hellre sitta här hela kvällen och lyssna på härlig music! Men nu blir det inte så, jag vet ju att det blir kul när jag kommer till fyran, idag ska vi gå vidare med Kalla Faktas avslöjande om att många inom gåsindustrin plockar levande fåglar på dun.

Ses ikväll! Nu duschoo

tisdag 3 februari 2009

Det går inte så bra nu...

Idag tog jag tag i det sista stora pysslet här i mitt hem, få upp köklådorna på den höjden de är tänkta att ha, tills nu har de bara stått direkt på golvet. Inte så snyggt kanske men det har funkat, därför har det dragit ut på tiden.

Men det är inte så lätt... Jag är ju ensam och har då bara två armar och två händer till mitt förfogande och hela den här "möbeln" är ju hur tung som helst och instängd i sitt lilla skyffe. Sen ska ju skärbrädan in ovanför och intill väggen sitter det vattenledningar i vägen så man måste såga ut i möbeln... suck suck suck!! Svårt när man är själv.

Har tyvärr inte köpt några ben än heller, kanske skulle ha gjort de först innan jag försökt fixa, tänkte dra till K-RAUTA men just nu är bilen på service. Den blir förhoppningsvis klar snart så jag kan gå och hämta den och dra till affären och försöka få ordning på det här. DET SKULLE VARA SÅ SKÖNT! Och fint! Får hoppas att jag lyckas senare ikväll för just nu känner jag att jag kan inte förbereda mer än vad jag gjort innan jag köpt något som jag kan använda som ben.

Nu står alla lådor i hela lägenheten och stökar till, jag gillar inte! Och jag kan ju bara sitta här och vänta tills bilen är klar. Närmast K-RAUTA låg ungefär där jag lämnade bilen i Bromma så det känns ju onödigt att gå dit, typ en halvtimmes promenad, köpa ben, gå hem och precis när jag kommer hem och ska börja så ringer de säkert och säger att bilen är klar, gå tillbaka och hämta bilen. Nej tack!

Suck, jag vill bli klar!

Hälsningar "snickar-fixar-Elin"

måndag 2 februari 2009

Det här är ett rån!

Kom nyss in från en härlig promenix med Billosnitch. När vi gick runt sjön och snacka flyger en helikopter över våra huvuden så man knappt här vad den andra säger, mycket störande!! Och den försvinner inte, i typ en halvtimme dyker den upp titt som tätt och hovrar en stund över oss. Vi skämtar om hur en mördare går lös.

När vi precis ska skiljas vid kyrkan så ser vi att det står två polisbilar och två civilpolisbilar utanför Hemköp. Vi går närmare och kikar lite och vi får höra att det har varit ett rån där inne. Så det var därför helikoptern var ute och flög men jag tror inte att han hitta nått, det var ju helt kolsvart och han hade ingen lampa...

Det åker fortfarande runt polisbilar här i området med det verkar inte få fast någon.

Lite action här i Sumpana alltså!

Spännande!!!

söndag 1 februari 2009

Aftonbladet TV

HAHAHA jag hittade en härlig film på aftonbladet.se från i tisdags!

Ni måste kolla, typ 3 minuter lång, jag är definitivt den klarast strålande stjärnan i showen.

Sen börjar ju inzoomningen på mig och det är så himla jobbigt att fokus alltid måste ligga på mig trots att det är Kim och Janets releasparty, jag vill ju inte stjäla showen men det är svårt med min star quality. Men det är väl något man får offra när man nått toppen, sin anonymitet.

Och reporten kan ju helt klart inte hålla sig till ämnet - det som händer på scenen - när hon ser mig, citat: "och på första parkett där, på bästa plats i mitten vilka ser ni digga med där om inte, just de självaste ELIN." Låt mig bara njuta av uppträdanet, snälla!



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4277062.ab

Hugs and kisses fans!

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Igår köpte jag lite färg med ett utav mina mliljoner presentkort jag har fått på posten som nyinflyttad här i Sundbyberg, vilket är asnajs, en del grejer är skitbra!

Jag köpte en liter vit färg för att måla över mina spackelfläckar från borhållen där garderoberna stod. Jag trodde att det skulle räcka med att bara måla på fläckarna meeeen icke! Lät det torka en stund men det såg förjävligt ut när man bara hade målat lite grann, så det var bara till att måla hela väggen, suck! Hade ingen stav till rollern så jag fick verkligen stå och sträcka mig på stegen för att nå upp och ännu jobbigare var det när jag målade med pensel upp vid taket. Blev riktigt svettig, jäklar va jag tog i för att nå asså! Efter nån timme började lacka på riktigt och ville bara ge upp plus att färgen höll på att ta slut, hade ju bara köpt en liter. Men jag hade ju kommit mer en halvvägs, det vara bara att bita ihop och köra på. Färgen räckte precis och jäklans va bra det blev. Det torkade riktigt fort också så innan jag käkade kunde jag sätta upp hyllan och tavlorna igen, som jag ju hade satt upp förra helgen, såå bra blev det!

Sovhörnan, tavlorna är teckningar som min farfar gjort (ja, jag bäddade innan jag tog kortet...har inte riktigt kommit på vad jag ska ha på hyllan dock och stereon är hemsk, I know...)

Igår köpte jag även en spegel på "Myrorna" för 80 kronor, sjukt nöjd. Den var vit/gul och inte så fräsch. Så nu har jag nyss slipat den och sen målat på svart lackfärg. Måste nog måla en gång till, det vita syns fortfarande igenom men det ska torka i typ 23 timmar, tråkiiiigt, vill ju bli klar!

Spegel, spegel mot byrån där

Men nu börjar allt komma i ordning på riktigt här hemma, MYS!
Andra sidan av rummet