lördag 29 november 2008

Sömn

Jag sover inte särskilt mycket under de dagar jag jobbar men det är inget jag direkt lider av. Jag kan vara hur pigg som helst fast jag bara sovit några timmar per natt i några dagar och knappt någonting alls på dagarna. Vissa dagar brukar jag ta härliga naps mitt på dagen efter jobbet, den bästa formen av sömn - mitt på dagen.

Men när jag väl sover då jävlar ska det sovas ordentligt och om jag blir störd i min ordentliga sömn kan det bli tråkigt. Händer som tur är inte särskilt ofta.

I torsdags hade jag pysslat hela degen i lägenheten, varit på bio och ätit sushi med Fanny och när jag sen kom hem vid åtta duschade jag och tittade på lite tv tills klockan blev ungefär halv elva. Jag var skittrött, fan va skönt att få sova. Borstar tänderna, kissar, byter om och kryper ner i sängen lite innan elva. Jag ska jobba nästkommande dag så det kommer att bli dryga fyra timmars sömn innan klockan ringer 02.45.

När jag har legat i sängen i kanske fyra minuter åker det förbi en polisbil på gatan utanför, utan sirenerna på men med saftblandarna blinkandes blått. De åker förbi, mitt rum lyser upp i polisens färg, de försvinner, de kommer tillbaka upp på gatan mitt rum lyser återigen blått. Nu blir de tyvärr stående kvar med saftblandarna på utanför mitt fönster och de åker aldrig iväg. Mitt rum blinkar som nått jävla diskotek och även om jag blundar ser man blinkningarna i huvudet.

Några förbipasserande på gatan frågar polisen vad som står på och jag hör dem säga att de letar efter en man men jag hör inte varför. Om det är en brottsling, en försvunnen person eller en förrymd pensionär eller ungdom hör jag inte. Men jag kan tänka att denna person inte vill bli funnen av polisen och de lär knappast gå ditt det står en polisbil med saftblandaren på De har större chans att hitta honom om de stänger av ljusen, känner jag iaf. Men det sker aldrig. Sista gången jag tittar på klockan innan jag somnar är den nästan halv tolv och polisen har då stått utanför mitt fönster i närmare en halvtimme - MED LJUSEN PÅ! Förlåt men jävla idioter, vad fan höll de på med. De måste ha förstått att det ligger människor och sover i lägenheterna runt omkring och att vilket pucko till brottsling eller rymling som helst inte lär gå åt det håll han ser blinkande blåa polisljus!

FAN va arg jag var! Jag kunde ju inte gå ut till snuten och säga åt dem att dra åt helvete fast det var det jag ville, så det blev till att ligga i sängen med täcket över huvudet, andas utandningsluft och förbanna dagen då idioterna föddes!!!

fredag 21 november 2008

My back

Skön träningsvärk jag har i rygg, lår och armar idag, jag konkade nämligen så mycekt flyttlådot till min nya lägenhet, själv! På en torsdag är det inte så många som är lediga och kan hjälpa till så jag fick göra det själv. Det var ändå skönt att stå där själv och fundera på hur man skulle ha det och ta det lugnt, bärandet var mindra skönt.

Det störande var att jag hade tänkt låna min pappas enorma Honda men just igår skulle den passande nog in på service så jag fick ta min lilla mini Furious Blue, ni som vet hur den ser ut vet att den är verkligen liten. I denna lilla bil fick det plats 4 normal stora flyttlådor, 2 typiska ikea lådor som man har under sängen, en dammsugara, stereo och dvd plus lite annat krimskrams, Helt sinnesjukt hur mycket grejer det fick plats i Furious. Jag var nöjd.

Jag fick in porslin och glas i köket, lite skafferi, andra köks grejer och sen packade jag upp en del prylar som jag sen måste hitta en plats för.

Jag saknar ju helt och hålelt möbler, hade inte ens något att sitta på när jag var där igår men idag ska jag och Angelica åka till IKEA (vilken minut som helst åker vi) och jag ska köpa, shoppa, köpa och shoppa! Senare ikväll har jag bjudit in en del crazy people för en "hjälp-mig-skruva-ihop-mina-ikeamöbler-och-jag-bjuder-på-pizza-och-öl-kväll". Jag ska ha en egen liten workshop i min nya lägenhet redan dag två.

Har med mig madrasserna från min säng och soffa idag iaf så man kan ligga på något mjukt i natt efter att ha skruvat sönder fingrarna och svept några sköna bärs.

Första natten på Bergsgatan here I come!

tisdag 18 november 2008

My place

Hörni hörni
I natt klockan 23 fick jag ett sms av mäklaren att jag får tillträde till min lägenhet nu på TORSDAG! ! ! jäääääääääää istället för den 1 december!!

Ska bli så jäkla kul plus att det passar perfekt för jag är ledig hela den här helgen, ett minus är dock att jag redan har lovat att hjälpa Mackan att flytta, hehe så det får bli en kombination. Nästa helg då flyttar Billan och Linus, det kommer bli till att lyfta många lådor och möbler under de närmaste veckorna! Ska bli kul och se hur allas lägenheter ser ut och hur det kommer att bli.

Jag och Billan kommer bara att bo 1,1 kilometer ifrån varandra, det har vi kollat upp på Eniro.se
Skitkul, bo nära varandra igen som vi gjorde när vi var små!

Jag är GLAD!

lördag 15 november 2008

Julfesten - i november

Jag har ju inte rapporterat om firmafesten förra fredagen än! Ajabaja!!

Festen var riktigt bra kan man med enkelhet påstå.

Ett gäng sköna TV4medarbetare startar kvällen vid 17.30 snåret hemma hos studioman Carro på Thorildsplan. Vinflaskor töms, ölen skummar och tequilan flödar. Humöret är på topp och det känns nästan trist att lämna förfesten och kliva in i taxin vid 20 och åka till Alvik, Gamla Bryggeriet. Alla vet att förfesten alltid tar slut när den är som bäst. Tursamt nog vet man vad som väntar: en brakfest. Några av oss är mer erfarna än andra och nerverna hos nybörjarna är spända. Vi oldies sitter med ett säkert uttryck över ansiktet och berättar värstinghistorier från tidigare år, newbiesarna strålar av förväntan.

I lokalen är det uppdukat med långbord för 800 personer, vi bjuds på en utsökt asiatisk buffé, flera flaskor vin på varje bord, tre drinkbiljetter och innan middagen är slut upptäcker jag och Angelica att det är några som spelar framme på scenen. Vi sitter i helt andra ändan av lokalen så vi ser väldigt dåligt. Men det visar sig att det är Takida. KUL! Vi rusar fram till scenen och drar av några sköna dansmoves, När sista låten börjar kliver sångaren ner från scen, kommer fram till mig och Angie som står och brölar med i sången, lägger armen runt oss och böjer sig framåt och inviterar oss till micken. Utan en sekunds tvivel sjunger jag och Angie med: ”I was broken and alone, I wanna rest my bones..” så långt sträckte sig mina kunskaper i hur den låten gick. Resten av tiden står jag mest och skriker lite sporadiskt. Oklart hur långt Angelica kom.

BRA bild, verkligen - va kort han va och va snygg jag va =)


Resten av kvällen bjuder på MYCKET dans, ytterligare två framträdanden av ett coverband och av Lena&Orup, mycket skratt och många kramar!

TV4 har lyckats igen – ett höjdarparty!

15.00

Skönt att jag är tillbaka innan klockan tre! SCORE! Jag är så jävla bra och snabb, ibland är det riktigt bra att ha en bil - en racerbil.
Och som tur var träffade jag inte en enda person jag känner, för jag var inte särskilt fräsch! Såg inte ens någon sån där "bekant" som man aldrig vet om man ska hälsa på eller inte - förutom när man är just packad för då är man plötsligt väldigt bra vänner. Såna personer är härliga att träffa på Bolaget med lite vin i famnen: "hehe tja, läget? A det är bra, ses vi ikväll eller hehe?" Typ så brukar de samtalen bli, trevliga… Hade ju inte tänkt på att jag var tvungen att åka iväg hemifrån innan jag skulle iväg ikväll. Hade inte duschat, de största och skönaste mjukiskläderna på, plus att jag glömde sätta på mig en BH innan jag rusade iväg. Det var bara att hålla i grejerna och smyga omkring inne på Bolaget så försiktigt och osynligt jag kunde.

Men det var nära att mitt besök blev allt annat än tyst och lugnt. Fick nämligen en skön hjärtattack där inne. Kunde inte hitta mitt vin!!! Det var helt tomt där flaskorna brukar stå, NEEEEJ! ÄR DE SLUUUUT ELLER VAAD?!?!?! Sammanbrottet var nära…

Sen stod de på samma hylla fast längst till höger istället för längst till vänster, hehe pjuh! Varför hade de flyttat det dit, typ en meter...

Fick favoriten tillsist iaf, Errazuriz Rosé, mumma! (minsta bilden, hitta ingen annan)

Godkänd!

Att flytta alltså... shit vilken pers!

Beslut, beslut, beslut! Blandat med fetångest. Den största ångesten har väl att göra med lånet, skuldebrev och ränta. Roliga vuxengrejer! Sen ska man sitta här hemma och packa ner det man vill ha med sig och förvara det man inte vill ha med sig någonstans och slänga annat skit. som tur är så rensade jag mitt rum för något år sedan på skit så det mesta ska faktiskt med till Bergsgatan.

Men sen ska man hitta en plats för allting i lägenheten också. Jag har nästan inga möbler, bara säng och en gammal soffa som jag nog ska ha från början, allt annat måste jag köpa nytt. Härlig utgift nu till jul, en del grejer kan man kanske önska sig i julklapp men jag vill ju ha allt nu inte i slutet av december.

I torsdags fick jag reda på att jag blivit godkänd av bostadsrättsföreningen så nu hade jag tänkt ringa killen som jag köper lägenheten av och se om vi ska göra upp affären tidigare än vad vi avtalat. Han har redan flyttat ut och vill nog bara bli av med hyran och sitt lån på lägenheten och jag vill ju bara flytta in så fort som möjligt. Förhoppningsvis så har både han och mäklaren tid någon gång nästa vecka. Så i slutet av nästa vecka kanske jag har flyttat hemifrån - STORT!

Nu kan jag faktiskt inte skriva mer, jag måste till Bolaget, de stänger om 30 min, satan!

fredag 7 november 2008

FEST !

Ikväll blir det en sjudundrads fest, FIRMAFEST!

Jag tror jag har bestämt vad jag ska ha på mig, en silver klänning eller en ljuslila pennkjol med ett vitt linne. Båda är snygga men klänningen är bekvämare än kjolen. Kjolen är ett år gammal och jag var lite smalare då så nu är den extra råtajt, kommer fan inte kunna sitta och dansa i den, det får bli klänningen. Den är ju också råhet. De är snygga på olika sätt förstår ni. Får banta ner mig lite för att kunna ha kjolen igen...

Jag har målat naglarna nyss med mitt nya nagellack, oh my god va snyggt det blev. Jag, Billan och Angie gick ju en workshop om nagelvård när vi var på Kistamässan för några veckor sedan hehehe

See my work! Mina chipsfingrar och mitt rosa nagellack!

Färgen är mer rosa än vad den är på bilden, gick inte riktigt att få till det med kameran...

torsdag 6 november 2008

Money, stuff and friends

I onsdags sålde jag lite fonder och idag betalade jag min handpenning på lägenheten!
Nu är det fan på riktigt, nu är det fan seriöst! My God! Flytta hemifrån, shiet!

Har börjat rannsaka mitt rum på vad jag vill ta med mig och vad jag känner att jag kan lämna bakom mig tillsammans med min barndom, hehe. Mamma skulle ta hem några flyttkartonger från jobbet idag så jag kan börja packa ner grejer som man inte använder just nu till flytten.

Billan och Linus köpte ju också sin lägenhet som de har budat på, i Solna så nu kommer jag och Billan att bo nära varandra igen som vi gjorde innan hon flyttade till Östermalm. Back together again! Tjiihoo! Fia bor ju också i Sumpan och en av mina arbetskamrater, Emelie. Sundbyberg is the place to LIVE! Kommer bli kanon, längtar så sjukt mycket tills den här månaden är slut och jag kan flytta in.

tisdag 4 november 2008

Resultatet

Lollo blev så fin!!
Tycker ni inte?

Jag är sjukt nöjd!
Man ser inte ens var flätan börjar!
Det här är ungefär vad vi strävade efter:
Ukrainas premiärminister, Julia Tymosjenko.

The repan

Jag hänger här på fyran som jag skrev om i tidigare inlägg, just nu sitter jag i repan med Lollo och är väldigt inportant, för vi arbetar så hårt! Det ringer ingen, så jag ska snart fläta hennes hår till en riktig Kulla-Gulla kringla, runt hela huvudet med allt hår. Har aldrig gjort något liknande så vi får se hur det funkar. Ganske kommer en liten pic på hur det blev. Nu kom Oscar också säger Lollo...

Nu börjar jag

måndag 3 november 2008

I'm spending my time...

Idag, imorgon och på onsdag sänds Nyhetsmorgon från House of Sweden i Washington DC, självklart med anledning av det amerikanska presidentvalet. Det betyder att alla gäster som ska vara med i programmet är i Washington, trots detta har jag varit på jobbet idag.

Varför? Jo, för att de som arbetar i kontrollrummet och har kontakt med USA och de som jobbar med Nyheterna ska ha frukost. På mina vanliga arbetsdagar brukar jag ju göra frukost till personal och gäster och sedan springa omkring med gäster hela morgonen. Men idag då har jag dukat fram frukosten och det är typ allt, resten av tiden har jag bara suttit i kontrollrummet och gjort absolut ingenting... såå tråkigt, väldigt lätt förtjänta pengar men iaf tråkigt.

De närmaste dagarna kommer jag alltså att spendera på fyran utan att egentligen göra någonting förutom att göda personalen. På valvakan (natten mot onsdag) blir det italiensk buffé.

Det är ungefär mina första dagar den här veckan.

På fredag är det faktiskt personalfest. Det kommer bli en höjdar fest! ! !

DIT längtar jag...

Hem, ljuva hem!

Torsdagen den 30 oktober 2008 var inte bara Fias 21 årsdag, det var även den dagen då jag köpte min första lägenhet!!!

Efter en stenhård tredagars budgivning gav sig tillslut min motståndare Eva och mäklaren ringde vid 17.30 tiden till mig för att meddela den goda nyheten: "Elin, lägenheten är din!"

Tjiihooo

Klockan 19 samma kväll åkte jag och mamma till Fastighetsbyrån i Solna Centrum för att skriva kontrakt. Allt gick så väldigt fort att jag knappt hann fatta vad som pågick. I bilen trodde jag att jag skulle kräkas av alla känslor som rusade genom mig: glädje, skräck, lycka, nervositet.

"Jag är på väg att köpa min första lägenhet, jag ska bo SJÄLV!"

Helgköerna tillhörande Alla Helgons helg gjorde inte saken bättre, sitta i tjocka bilköer som knappt rörde sig överhuvudtaget förvärrade bara saken kan jag med säkerhet säga.

Tillslut kom vi fram och träffade mäklaren och säljaren på ett tomt kontor i Solna Centrum, läste och skrev på kontraktet, handpenning på 10% ska betalas på torsdagen den 6 november, inflyttning så snart bostadsrättföreningen har godkänt mig. Senast den 1 december trodde mäklaren.

Jag är nu en överlycklig ägare av en söt och fräsch liten 24 kvadratare på Bergsgatan 6 i Sundbyberg!! OH JOY!!!!!!!