lördag 25 oktober 2008

Krök @ Sandras

Har precis sänkt en vinare...mums! Errazuriz hette det vinet, sluuuut!

Jag och Gurra (Sandra) ska på Fashing nu, åker bussen, senare kommer Fancy att joinaa!

Blir helt klart en kanon kväll!

Vi ses förhoppningsvis i dimman!!!!

Första gången

Igår åt jag ett ostron för första gången i mitt liv. Vi hade kock Leif M här på jobbet idag och han lagade skaldjursrätter så det stod härliga till. Bland de saker han lämnade kvar till oss arbetare hörde då ett par ostron. Jag tog ett, jag bara gjorde det! Jag tuggade och kände efter ordentligt som Leif och Steffo hade sagt att man skulle göra och utan citron eller vinäger eller liknande. Au natural var bäst tyckte experterna.

Det smaka i princip hav, ta en klunk havsvatten tillsammans med en seg liten slamsig köttbit - det är ett ostron!

Det var ju inte äckligt men just nu, efter ett ostron, fattar jag inte riktigt grejen.

Det var iaf kul att smaka!!

En grej på listan över saker man bör ha gjort minst en gång i livet avcheckad från listan!

torsdag 23 oktober 2008

FRIENDS

OMG OMG

Nu går de avsnitten på kanal5 när Ross och Rachel gör slut! ! ! Oh noooo

Ross är avis på Mark, de tar en paus och Ross klantar sig med bruden på kopieringsstället, sen går allt åt HELVETE!!

Jag vet inte om jag vill fortsätta titta för då kommer det att hända, om jag byter kanal så kommer de att hålla ihop, eller hur.

Trogna Vännerfans vet ju att det tillsluuuut blir bra men det är såå långt dit. 1000 bråk, ett gäng flick- och pojkvänner, giftermål och barn... GOD, jag vill inte se dagens avsnitt!

Nörd? Vem? JAG!??!!?

Glädjerus!

Igår fick jag mitt lånelöfte från banken, tjiihooo!!

Dock har lägenheten som jag är intresserad av stigit så mycket i pris att jag nog skippar den, vilket är synd för den var verkligen fräsch och väldigt välplanerad.

Nu ska jag viga mitt liv åt att hänga på hemnet.se

Spännande att flytta hemifrån =)

måndag 20 oktober 2008

Hockey!

Ett gäng av mina vänner spelar hockey i Viggbyholms division 4 lag. De säger att de har tränat hårt inför den här säsongen, det är helt enket their time!

Så igår gick vi och tittade på en match, en träningsmatch mot Bele.

Och jag måste säga att det var riktigt kul, inte för att jag är någon expert men jag tyckte de var duktiga och matchen var väldigt fartfylld. It was fun!! Jag blir nog en stammis i Månskenshallen!

Metallica 8 mars

Jag tror att jag har lyckats boka biljetter till Metallica i Globen nästa år!

Jag och Sophie satt i ticnet kön ganska länge tills vi tillsist insåg att det var nog bara att ge upp ticnet, så vi gick in på biljett24.se och köpte 5 biljetter för 1.200 kr styck: för mig, Sophie, Billan, pappa och bror. Får se vilka som vill följa med för det priset. Eller det är väl Billan jag tänker på, vi hade inte gått igenom med henne innan hur mycket hon var beredd att punga ut och just nu sitter hon på tenta och går inte att få tag på, får se i eftermiddag om hon är på.

Men iaf!!!! Jag är sjuuukt glaaad!!! jäj!!!

M E T A L L I C A ! ! !

Nintendo Wii for sale, tydligen...

Igår när jag satt på jobbet ringde det en kille, Niklas, till min mobil:

E: Hej det är Elin
N: Ja hej, jag heter Niklas och jag vann budgivningen på ditt Nintendo Wii igår kväll på tradera
E: Förlåt, va sa du? Jag har inget Nintendo för försäljning på tradera
N: Men du är Elin Alpne? (Så sa han min adress och mitt telefonnummer, pga omständigheterna vill jag inte lägga ut det här =P)
E: Ja det är jag men jag håller inte på att sälja något Nintendo
N: Vad menar du? Jag vann det igår
E: Nä, jag HAR för det första inget Nintendo och för det andra så har jag aldrig lagt upp något för försäljning på varken tradera eller någon annan sajt
N: Är du allvarlig?
E: Ja, det här är jättekonstigt ju!!
N: Men, du är allvarlig alltså
E: Ja, det är något läskigt på gång här

Så fortsatte vi prata en stund och han berättade för mig att han har i veckan budat på ett Nintendo Wii på tradera.se som säljs av alias "wohoo12", när han sedan vunnit budgivningen på lördagskvällen fick han ett vinnarmail där kontaktuppgifter till säljaren står.

Där stod mitt namn, min adress, mitt telefonnummer med en siffra fel, ett bankkonto nummer till ett konto på Nordea, som inte är mitt och sen ett meddelande om att man ska sätta inte pengarna på Nordea kontot och att det kan ta lite tid för "Elin" att skicka spelet eftersom hon jobbar i Norge.

Det var pga Norgehistorien som Niklas överhuvudtaget ringde till mig, annars brukar ju inte säljare och köpare ha kontakt, han ville fråga något angående leveransen. Annars hade han förmodligen satt in pengarna på kontot och sen fått vänta på sitt Nintendo, ganska länge.

Lurendrejeri! Humbug!! SKANDAL!!!

Jag vet ju inte om den här personen som säger att den är jag hade tänkt leverera spelet, det kanske den skulle men varför i helvete säger den att den är JAG!

Till saken hör att för att kunna skapa ett säljarkonto på tradera.se måste man ha ett personnummer som matchar namnet, det stäms av mot ett register. Så den här personen, den här bedragaren har alltså i princip ALLA mina kontakt- och personuppgifter!

Ska ringa till tradera.se idag och höra vad som står på, de har ingen telefonjour på helgerna, bara på vardagar mellan 9-12, vilket också suger! Ärendet är polisanmält.

Vad är det som händer, jag är rädd!

söndag 19 oktober 2008

Head exploding

Kul skämt att man skulle kliva upp i morse, uuurs!

Lite lätt skakigt i badrummet, geting dressed.

Jävligt skakigt på Billans gamla cykel med dåligt med luft i däcken och blött underlag. Regn i ansiktet och blöt i rumpan från sadeln, mera uuurs

Trampar in på Fyrans parkering och kliver in i entrén, jag orkar knappt hålla mitt tunga huvud uppe, jävlar vilken huvudvärk. Sex timmar och ett gäng gäster kvar tills man får cykla vinglandes tillbaka till lugn och ro.
(och kanske en säng)

Uuurs uuurs

lördag 18 oktober 2008

Eget kapital = hat

Jag håller på att försöka få lån till en lägenhet och då till min ansökan ville banken ha en kopia på mitt bokslut för 2007 och 2008 års "dagbok".

Ok tänkte jag, drog ut kopior och bara för att var schyst tänkte jag summera alla spalter och sen här hemma satt jag och räknade lite på resultat så här långt och lite andra grejer bla bla.

Allt funkar bra men om det är något min hjärna går i bitar på så är det eget kapital!!! Kan inte någon bara förklara för mig vad fan eget kapital egentligen är! Kuken på eget kapital!!

När jag var på en kurs hos Skatteverket förra året så sa föreläsaren att det inte finns någon logik i eget kapital, man tar bara resultaten man fått från andra uträkningar och stämmer av dem mot varandra och sen får man tillslut fram "eget kapital", knasigt.

Vi får väl se om de ringer från banken med några frågor om mitt egna kapital och sen om det blir något lån eller ej!

Eget kapital, eget kapital, eget kapital, eget kapital

Jag tyckte inte att jag hade skrivit eget kapital tillräckligt många gånger, eget kapital, upprepning är viktigt för att budskapet ska nå fram. Jag hatar eget kapital!

fredag 17 oktober 2008

Vänner, jag är äntligen klar!

Aaah, skönt! Äntligen är jag klar med mitt fotoalbum, jag har jobbat dag och natt, natt och dag. Varje ledig stund har jag ägnat åt mitt fotoalbum och jag har inte haft en minut över för "Alpne Berättar". Vissa uppoffringar får man göra för att kunna sitta med en kopp varm buljong och några sega kex på sin ålders höst och bläddra igenom sitt fotoalbum och minnas den tid som flytt.

Jag är riktigt nöjd!

Särskilt nöjd är jag med avsnittet om min och Carins resa till Paris, på en sida gjorde jag en ram av alla lila tunnelbanebiljetter som jag hade i handväskan när jag kom hem, vackert!

I´M BACK BABY!